Hallo, mijn naam is Rolf Schuttenhelm, ik ben (2003) 23 jaar en de tekenaar van de cartoon APROPOSAPOCALYPS.

Ik woon sinds een kleine vier jaar in een studentenhuis op het IBB in Utrecht. Het IBB is een begrip in Utrecht: het is sinds de jaren zestig een complex van lage studentenflats met ongeveer tweeduizend bewoners. Er bestaan in Utrecht meer van dergelijke complexen, maar het IBB is het oudst, het smerigst, het goedkoopst en ligt bovendien het dichtst bij het centrum. Alle ingrediŽnten voor een brute studententijd zou je denken... Vergis je niet, het zijn een stelletje hardwerkende brave borsten bij elkaar. Regelmatig wordt een van de huizen overhoop gehaald en volgestouwd met bier en geluidsapparatuur. Dan proppen zich in het gunstigste geval zo'n 200 studenten naar binnen die dan al naar gelang hun persoonlijke voorkeur veel of weinig bier drinken, veel of weinig keuvelen en weinig of niet dansen op slechte hitjes. Kortom, vrij saai. Ik heb wel eens geprobeerd om de lokale vuilnismannen uit hun hoofd te praten dat er iedere nacht geheime orgiŽn plaatsvinden, tevergeefs. Voor de volledigheid moet ik wel zeggen dat er uitzonderingen zijn: IBB 21-3 bijvoorbeeld heeft een jarenlange reputatie de bruutste feestjes te geven. Niet verwonderlijk dat daar ook een paar wat excentriekere IBB-ers wonen.

Mijn ouders wonen in Santpoort-Zuid en ik heb in Haarlem op de middelbare school gezeten voordat ik begon aan mijn studie Fysische Geografie. Ik studeer Fysische Geografie omdat ik een groot natuurliefhebber ben en omdat het helemaal niets met de mens te maken heeft, wat een fijne uitlaatklep kan zijn. Ben je overigens ook geÔnteresseerd in natuur en mooie landschappen, bezoek dan vooral mijn andere vrolijke site, www.nederlandselandschappen.nl [sorry, een en ander is nog onder constructie].

Voor zover studie hobby kan zijn, wijken mijn andere hobby's er volledig van af. De voornaamste zijn atletiek en kraakfeestjes. Die drie vormen samen een zeer frustrerende driehoek van tegenstrijdigheid. Richt je je op een, dan moet je de anderen wel verwaarlozen, althans, met mijn karakter. Verder vind ik het natuurlijk leuk om cartoons te tekenen hetgeen gelukkig beter combineert met mijn andere bezigheden.

e-mail

------

Waarschuwing! Frames! Geland via zoekmachine? Handleiding webrelict:
Ooit, toen Hilversum 2 nog maar net bestond, waren HTML-frames heel normaal. Iedereen wist dat wanneer je na wat Googlen op Altavista op een kaal tekstvlak was geland met wat blabla over een cartoonist, je even creatief in de adresbalk moest knippen om de site te ervaren zoals de hobbyist het in gedachten had. Voor wie enkel iframes en PHP-sites heeft gezien werkt deze link ook. Tenzij je de navigatie ter linkerzijde al netjes ziet. Dan kan klikken een wormhole opleveren, dat zelfs op het internet nabijgelegen PHP-domeinen kan verslinden.